Over Otto

Cijferdokter is ontstaan uit mijn missie om ondernemers en particulieren te helpen zelf grip op hun cijfers, cashflow en vermogen te krijgen. Door middel van 1-op-1 coaching en begeleiding en waar mogelijk ondersteund door een online omgeving.

Bij mijn interim-werk vanuit ANDERSconsult kom ik regelmatig ondernemers tegen die te groot zijn voor een administratiekantoor en te klein om zélf een financiële afdeling te hebben of iemand fulltime in te huren. Deze ondernemers hebben duidelijk behoefte aan structureel meer inzicht in hun cijfers dan alleen één keer per kwartaal een uitdraai van de cijfers verzorgd door hun boekhouder of administratiekantoor. Bovendien hebben zij vaak nog geen concreet idee hoe je dat aanpakt zonder dat het (te) veel tijd kost. Hiervoor is Cijferdokter dé oplossing.

 Met ruim 25 jaar ervaring bij multinationals, familiebedrijven en in het MKB heb ik alle fouten al gemaakt of gezien die je maar kunt bedenken op het gebied van cijfers en financiën in een bedrijf zodat ik andere ondernemers nu kan helpen die fouten niet te maken. Daardoor heb ik in die ruim 25 jaar succesvol leren omgaan met het sturen op cijfers, het inrichten van een financiële afdeling en het (aan-)sturen van een onderneming.

Deze kennis zet ik graag in om ondernemers te helpen om de groei van hun bedrijf te versnellen door échte grip op hun cashflow. Ik vind het magisch om ondernemers te zien groeien en bloeien als zij grip op hun cijfers krijgen en houden! 

Daarnaast heb ik mij toegelegd op training en advies aan ondernemers en ondernemende particulieren over het opbouwen van een investeringsportfolio rondom crypto. Hoe stel je een portfolio samen dat past bij jouw situatie. Of dat 5.000 euro, 50.000 of 500.000 euro is maakt niet uit als de indeling maar bij jouw doel, budget en emtionele capaciteiten past.

Dat laatste verbaast veel investeerders maar dat is het belangrijkste punt. Controle over emoties.

Wat doe ik naast het ondernemen?

Van jongs af aan heb ik al een een fascinatie voor natuur en buitensport. Buiten sporten geeft je lichaam en geest de steun en ontwikkeling die nodig is om op alle vlakken goed te kunnen presteren. Een gezond en sterk lijf helpt om op het mentale en emotionele vlak ook goed te presteren. Om zowel in mijn werk als thuis de beste versie van mezelf te kunnen zijn met volle aandacht voor de mensen om me heen.

Trailrunning

Onderweg zijn in de natuur, bij voorkeur ook buiten de gebaande paden. Strand, bos en bergen zijn de ideale gebieden om een mooie route te lopen.

Sinds 2019 loop ik ook ultratrails, trails langer dan 50 kilometer. De mooiste avonturen tot nu toe beleefde ik op de Walk of Wisdom. Een pelgrimsrondje van 136km rondom Nijmegen.

Wielrennen

Buiten onderweg zijn, landschappen zien, alleen of in een groep. Met een groep rijden is altijd een interessant proces. Wie is de stuurman?

De mooiste omgeving om te fietsen? Zwitserland of de Dolomieten!

De grootste uitdaging tot nu toe was de 24-uurs race van Rad-am-Ring op de Nürburg ring

Wim Hof Methode

Een nieuwe dimensie aan buiten in de natuur zijn: een aantal simpele gewoontes aanhouden die je helpen om mentaal en fysiek sterker te worden

In de winter buiten in natuurwater of gewoon in de achtertuin een koude dip.

Deze oefening leert mij te focussen tijdens stress en maakt mij mentaal meer weerbaar.